Massage

Behandelingsvormen:

  • ontspanningsmassage
  • sportmassage
  • specialisatie tafelmassage
  • manuele wervelcorrecties

Ontspanningsmassage: is een uur durende massage van het gehele lichaam.
De technieken die tijdens de massage gebruikt worden zijn knedingen, strijkingen en fricties, de huid wordt hierbij met olie ingesmeerd.
Deze massagetechnieken bevorderen ontspanning van spieren en huid en stimuleren de doorbloeding van de weefsels, waarbij afvalstoffen worden afgevoerd en de spierfunctie verbetert.
Hierdoor kunnen beginnende klachten ten gevolge van stress bestreden en gereduceerd worden, hoewel deze massage geen therapeutische behandeling is of bedoeld voor chronische klachten.

Na het volgen van de opleiding sportmassage ben ik nu ook ter preventie van klachten en voor een algeheel gevoel van welzijn (d.m.v massage bevordering van rust en ontspanning van lichaam en geest) ontspanningsmassage gaan doen.
Wat mij aanspreekt bij ontspanningsmassage is dat het gehele lichaam aan bod komt.

Specialisatie tafelmassage:

Gespecialiseerd op met name het bovenste gedeelte van de rug, waar zogeheten stressspieren zich bevinden die vaak rug en/of hoofdpijnklachten veroorzaken.

Voorafgaande aan deze massage vindt een intake plaats :

–          gespreksanamnese:  een vraaggesprek om informatie te vergaren voor een goede beeldvorming,  waarbij ook wordt besproken wat het doel  van de behandeling is en wat er van mij als behandelaar verwacht mag worden.

–          lichaamsanamnese:  een visuele inspectie waar tevens middels een pijnformulier de klachten (pijnpunten) in kaart worden gebracht

Daarna volgt de behandeling:

Het is een intensieve behandelmethode waarbij dieper op spierweefsel  gewerkt wordt met diverse massagetechnieken,  bindweefseltechnieken , triggerpoints , manipulatie en mobilisatie. Ter afsluiting volgt de ontspanning.

De behandeling  kan (met name in de beginfase bij pijnklachten)  soms als enigszins pijnlijk worden ervaren maar u geeft zelf de pijngrens aan door middel van het geven van een cijfer, waarbij ik als behandelaar altijd tot (nooit over) uw pijngrens ga.  Wel kan er eventueel  napijn optreden die gemiddeld na een dag of twee  zal wegtrekken.

Deze gespecialiseerde (tafel) massage kan effectief zijn bij de volgende klachten:

Hoofdpijn

Rugpijn

Pijn boven en tussen de schouderbladen

Tintelingen t.g.v. uitstralingspijn

nekklachten

 

Manuele wervelcorrecties

Manuele wervelcorrecties worden middels een zachte methode verricht, waarbij samenwerking tussen behandelaar en cliënt vereist is.

Omdat correcties in beweging (dynamisch) worden uitgevoerd, worden gewrichten en wervels gecorrigeerd door optimale ruimte in de wervelkolom te creëren.

Door deze correcties kunnen de spinale zenuwen beter functioneren.

Bij deze behandeling is het uitgangspunt de Dorn methode, die ervan uitgaat dat een beenlengteverschil niet altijd een anatomische oorzaak hoeft te hebben, maar ook het gevolg kan zijn van een bekkenscheefstand.

Beenlengteverschil als gevolg van een bekkenscheefstand is een veel voorkomend probleem bij mensen met rugklachten.

Door de Dorn methode toe te passen kan een beenlengteverschil bijna altijd worden verbeterd dan wel opgeheven en aanvullend worden andere behandelmethodes toegepast.

Niet alleen worden de wervels gecorrigeerd maar tevens wordt de aangedane musculatuur meebehandeld.