Zumba

Sinds januari 2010 geef ik ook zumba lessen.
Ik ben ZIN member (Zumba Instructor Network) en ben gecertificeerd om de volgende lessen te geven:
zumba basic steps 1, basic steps 2, zumbatomic (voor kinderen) & gold (voor ouderen en beginners)
Alle bovenstaande certificaten heb ik bij Lars Wensink (ZES Zumba Education Specialist) behaald (zie foto rechtsonder).

Zumba is een dans-fitnessprogramma dat is bedacht en ontwikkeld door de Colombiaanse Alberto “Beto” Perez uit Miami, Florida.
Wat ik leuk vind aan zumba is de combinatie van dansen en fitness waarbij de nadruk op dansen ligt, op vrolijke en van oorsprong  Zuid-Amerikaanse ritmes.
Ik laat tijdens mijn lessen zoveel mogelijk dansstijlen aan bod komen, maar altijd de basisdansen: salsa, merengue, cumbia en reggaeton.
Tevens de tango, flamenco, bachata, samba etc. Eigenlijk is iedere dansvorm te combineren met fitness en die veelzijdigheid streef ik na.

Tijdens de ZIN Netherlands day op 5 november 2011 heb ik een masterclass van Tanya Beardsley (zie foto linksonder), Beto’s rechterhand in New York, gevolgd.
Ook heb ik zumba lessen bij Alvin Ailey American Dance Center in New York gevolgd.
Tevens heb ik samen met Stella van Achterbergh (zie  foto rechtsboven, v.l.n.r.: Tessa, Lisa & Stella) van Sport Balans Culemborg een zumbathon liefdadigheidsevenement “Party in Pink” georganiseerd voor Pink Ribbon.

 

          

 

De Zumba head office in Florida (U.S.) organiseert regelmatig evenementen voor ZIN members. Deze dagen zijn heel inspirerend en informatief en vooral ontzettend leuk, een hele dag lang Zumba workshops. De afgelopen ZIN dag NL op 20 mei j.l. waren er weer 2 speciale gasten uit de U.S. te weten Lindsey Taylor (foto links boven) en Cas Martin (foto links onder)