Privéles ballet

Ik vind persoonlijke aandacht ook zeer belangrijk in mijn groepslessen maar bij een privéles is de één op één benadering iets waar ik veel voldoening in vind.

Ik begeleid voornamelijk dansers ter voorbereiding op een auditie voor een dansopleiding middels het aanleren of perfectioneren van de ballettechniek en/of het instuderen van een solodans.

Mijn doel is door middel van de klassieke ballettechniek muzikaliteit, creativiteit en een juiste lichaamshouding te stimuleren en daarmee een goede basis te leggen voor ballet of iedere andere vorm van dans.
Hierbij hanteer ik een persoonlijke benadering met op de leerling toegespitste correcties en begeleiding.
Aan de hand van een gedegen basis kan men zich verder artistiek ontplooien door als danser een eigen interpretatie te geven aan de beweging.
Creativiteit en expressiviteit worden middels oefeningen gestimuleerd waarbij de leerling de vrijheid van bewegen en de passie voor dans kan ervaren.

Uitgaande van mijn dansvakopleiding aan het Koninklijk Conservatorium te Den Haag, waar ik ben opgeleid volgens de Russische methode (Vaganova), mijn werkervaring als uitvoerend danseres en gastdocente klassiek ballet, heb ik tevens een sportmassage opleiding gevolgd om mijn leerlingen ook op dat gebied te kunnen begeleiden en mijn lessen te geven vanuit een allround benadering.